Izložba polaznika programa Kreativni suncobran i Kreativne likovne radionice za ljubitelje umjetnosti

Stari Grad na Hvaru, 2. srpnja do 8. srpnja 2014.

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay iz Zagreba organiziralo je u Starom Gradu na otoku Hvaru 15. po redu Kreativni suncobran sedmnodnevnu ljetnu likovnu radionicu slikanja za djecu i mladež. Među djecom bilo je i šestoro nagrađenih učenika likovnog natječaja Tradicija i suvremenost čiji je boravak u Starom Gradu sponzoriralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

istovremeno održana je i peta Ljetna likovna radionica za ljubitelje umjetnosti koja je osim crtanja i slikanja koja je ove godine po prvi puta obuhvatila i posebne sadržaje za odgojitelje u vidu različitih oblika likovnog rada s djecom.

Kao i prijašnjih godina priređena je u galeriji Sveti Jerolim izložba likovnih radova polaznika. O stvaranju likovnih djela u toplom mediteranskom krajoliku govorili su voditelji programa Emil Robert Tanay, akademski slikar i redoviti profesor u trajnom zvanju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i profesorica likovne kulture Anica Popović. Uslijedilo je muziciranje na violini polaznice programa Kane Halić Kordić, dok je čast svečanog otvaranja izložbe pripala gradonačelniku gospodinu Vinku Maroeviću.