VERIFICIRANI PROGRAMI ZA OSPOSOBLJAVANJE ZA ZANIMANJA

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay ima verifikaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za izvođenje programa osposobljavanja odraslih nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i to programa za:

– kreativnog crtača,
– kreativnog slikara,
– kreativnog kipara,
– kreativnog oblikovatelja keramike.
Ovi programi se upisuju u radnu knjižicu.
Polaznici se obavezno prvo upisuju u program Kreativni crtač koji traje 120 sati u jednoj školskoj godini. Nakon provjere znanja i dobivenog uvjerenja za osposobljenost polaznici imaju mogućnost upisati u sljedećoj godini 120 sati programa za kreativnog slikara, kipara, kreativnog oblikovatelja keramike ili dizajnera.pic28

Upisi:
Upisi u prostorijama Učilišta – Studio Tanay, Draškovićeva 30, II kat. Radno vrijeme: svaki dan od 16 do 18 sati, subotom od 9 do 14 sati  ili prema dogovoru.

Cijena i načini plaćanja:
Cijena programa za 120 sati nastave je 6650,00 kuna (6400,00 kn i članarina za 2020/2021. je 250,00 kn). Program započinje u listopadu 2020. godine i završava u lipnju 2021. godine. Nakon završenih programa crtanja i slikanja postoji mogućnost nastavka školovanja za dobivanje stupnja visoke stručne spreme u Visokim školama za obrazovanje sa kojima surađujemo već dugi niz godina.

Nastava se održava jednom u tjednu, u trajanju od tri nastavna sata.
Likovni pribor nije uračunat u cijenu programa.
Ispit provjere znanja i vještina na kraju programa: 400,00 kn.
Mogućnosti plaćanja: nalogom za plaćanje u banci (pošti), internet bankarstvom. Iznose je moguće uplatiti na deset rata.

Više informacije o programu možete saznati na danima otvorenih vrata Učilišta u rujnu 2020. te upoznati voditelje programa.

 

POSEBNI PROGRAM APSTRAKTNOG SLIKANJA

Program uključuje široku i raznorodnu ponudu likovnih vježbi za razvoj kreativnog likovnog mišljenja: apstraktno slikanje u različitim tehnikama (akril, kist, valjak, špahtla, otiskivanje i dr.), slikanje prema zadanom predlošku i slikanje prema promatranju. Pristup zadacima uključivati će različite načine likovnog tumačenja (upoznavanje različitih sistema oblikovanja, prevođenje iz jednog likovnog sistema u drugi, osobna interpretacija i sl.).

Ujedno, svi polaznici ovog programa imaju mogućnost upoznati se s CRTANJEM FRAKTALA, posebnom likovnom tehnikom koja je osmišljena u svrhu razvoja punog potencijala čovjekove kreativnosti, kao i razvoja psihofizičkih sposobnosti (motorika, psihološka ravnoteža, duhovni rast). Radi se o vrlo zanimljivoj metodi pomoću koje možemo jasno iščitati svoje unutarnje stanje, te pomoću boje i crteža korigirati eventualne nepravilnosti i vratiti vlastiti psihofizički sustav u ravnotežu i harmoniju.

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA 2

Radionica je namijenjena isključivo polaznicima koji su završili radionicu Apstrakcija 1. u Studiju Tanay. Radionica traje 45 sati – svaki drugi tjedan po tri sata (15 x 3).

Na radionicama će biti detaljnije razrađeni osnovni principi apstraktnog slikarskog izraza. Više pažnje biti će posvećeno složenijim kompozicijama, raznolikijim teksturama, različitijim tehničkim odnosno tehnološkim postupcima u izradi slika. Dok je prva radionica bila zasnovana na eksperimentalnom pristupu, ova će radionica u većoj mjeri biti posvećena studijskom pristupu. To znači da će svaki polaznik dobiti mogućnost da – prema svojim osobnim sklonostima – odabrane obrasce produbi, kako u izvedbenom, tako i u sadržajnom smislu. Drugim riječima, osnovna načela apstraktnog pristupa biti će obogaćena novim gradivom, novim znanjima, no istovremeno će svaki polaznik za se zadržati individualni pristup.

Cijena programa apstraktnog slikanja za 45 sati je 2650,00 kuna (2400,00 kn + 250,00 kn članarina za 2020/2021.).Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3  sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2020., a završava u ožujku 2021. Dodatni program crtanja fraktala je besplatan.

Više informacije o programu možete saznati na danima otvorenih vrata Učilišta u rujnu  2020. te upoznati voditeljicu programa, akademsku slikaricu Danielu Pal Bučan.

 

AKVAREL

Program se sastoji od jednostavnih i složenih likovnih zadataka u kojima prevladavaju površine čistih boja različitih vizualnih tekstura. Cilj ovih zadataka je neposredno promatranje i doživljavanje prirode u peijsažu i zatvorenom prostoru.

Pristup polaznicima je individualiziran. Zadaci programa prilagođavaju se i polaznicima s predznanjem i početnicima.

 Program započinje u listopadu 2020.   Cijena ovog programa za 45 sati je 2650,00 kuna (2400,00 kn + 250,00 kn upisnina). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3  sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2020., a završava u ožujku 2021.

Detaljni plan i program možete saznati  upitom na meil: studio-tanay@studio-tanay

Više informacije o programu možete saznati na danima otvorenih vrata Učilišta u 10. i 17. rujnu 2020. te upoznati voditelja programa Emila Roberta Tanaya, akademskog slikara.

 

RADIONICE GRAFIKE

    Program se sastoji od jednostavnih i raznovrsnih likovnih zadataka te je usmjeren na upoznavanje crtačkih tehnika i metoda. Zadaci se sastoje od konkretnih vježbi crtanja prema direktnom promatranju s varijacijama motiva i likovnih pristupa. Cilj ovih vježbi jest razviti crtačku vještinu, percepciju prostora, osjećaj za tonove te sintezom ovih iskustava osposobiti i potaknuti polaznike na samostalno stvaranje.

Pristup polaznicima programa je individualiziran, a za pohađanje nije potrebno imati nikakvo predznanje ni razvijenu vještinu crtanja. Zadaci programa konstruirani su na način da se težinom prilagođavaju i polaznicima s predznanjem i početnicima. Stoga ukoliko polaznik već posjeduje određenu razinu vještine izazov likovnoga zadatka se sukladno tome pojačava.

Nakon završenih vježbi kojima se rzvija crtačka vještina predviđen je rad u visokom i plošnom tisku. Ovim programom obuhvaćene su tehnike linoreza, karton tiska, monotipije i suhe igle.

Medij grafike je otisak. Otisak dobivamo bojanjem matrice i pritiskanjem o papir, propuštanjem kroz prešu ili ručno. Prema tome gdje se zadržava boja za otiskivanje na matrici, grafičke tehnike dijelimo na tehnike visokog tiska, tehnike plošnog tiska i tehnike dubokog tiska. U visoki tisak ulaze drvorez, linorez i kartonski tisak. Tehnike plošnog tiska su litografija, sitotisak i monotipija. U duboki tisak ulaze bakrorez, bakropis, aquatinta i suha igla.

Pristup polaznicima je individualiziran. Zadaci programa prilagođavaju se i polaznicima s predznanjem i početnicima.

 Program započinje u listopadu 2020.   Cijena ovog programa za 45 sati je 2650,00 kuna (2400,00 kn + 250,00 kn upisnina).Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3  sata, i održava se ponedjeljkom od 17 do 20 sati.

Detaljni plan i program možete saznati  upitom na meil: studio-tanay@studio-tanay

Više informacije o programu možete saznati na danima otvorenih vrata Učilišta u 10. i 17. rujnu 2020. te upoznati voditelja programa Marka Zemana, akademskog slikara.

POSEBNI PROGRAM STRIPA I DIZAJNA

 

Program je usmjeren na stripovsko/animatorski, stilizirani način crtanja (cartoon style) te sadrži zadatke kao što su izrađivanje kratkih stripova, osnove kadriranja, brzo skiciranje, tematsko crtanje (concept art), izrada naslovnih stranica za strip ili knjigu te dizajniranje glavnih aktera (character design).

U svakom zadatku polaznici će osim tehničkih uputa uvijek dobiti i motivaciju kroz određenu temu pa ćemo na taj način osim svijeta umjetnosti istraživati i daleke zemlje, neobične životinje ili povijesne ličnosti, događaje i kulture svijeta. Na taj način potičemo bogatstvo i raznolikost stvaranja, širimo svoje znanje i gradimo vlastiti likovni vokabular.

Za izradu svojih umjetničkih djela polaznici će upoznati, koristiti i savladavati crtačke tehnike olovke i tuša, a u kasnijoj fazi programa kada nam boja postane glavno izražajno sredstvo, stvarati ćemo u tehnikama tempere i vodene boje.

Zadaci su koncipirani na način da ih mogu pratiti polaznici sa predznanjem kao i čisti početnici.

Autor je i voditelj ovog programa je akademski slikar Janko Ivčić. Više informacije o programu možete saznati na danima otvorenih vrata Učilišta u 10. i 17. rujna 2020. te upoznati voditelja programa Janka Ivčića, akademskog slikara.

Ovaj program će se održavati  (on-line na platformi Go to meeting) grupe petkom u večernjem terminu

INDIVIDUALIZIRANA NASTAVA

Individualni satovi dogovaraju se tijekom cijele školske godine.
Cijena sata iznosi od 100,00 kn do 180,00 kn za individualni sat, ovisno o sadržajima programa 

Informacije, prijave i uplate:

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay,
Draškovićeva 30, 10000 Zagreb
M.B. 1672495
OIB: 92298427295
žiro račun IBAN: HR3023400091110093879
tel: (01) 48 73 456
mobitel: 091 333 4 333,
e-mail: studio-tanay@studio-tanay.hr