VERIFICIRANI PROGRAMI  IZOBRAZBE I OSPOSOBLJAVANJA ZA ZANIMANJA

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay ima verifikaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za izvođenje programa osposobljavanja odraslih nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja za zanimanja:

kreativnog crtača,

kreativnog slikara


Ovi programi zanimanja upisuju se u radnu knjižicu.
Polaznici se obavezno prvo upisuju u program Kreativni crtač koji traje 120 sati u jednoj školskoj godini. Nakon provjere znanja i dobivenog uvjerenja za osposobljenost polaznici imaju mogućnost upisati u sljedećoj godini 120 sati programa za kreativnog slikara. Nakon završenih programa crtanja i slikanja postoji mogućnost nastavka školovanja za dobivanje stupnja visoke stručne spreme u Visokim školama za obrazovanje sa kojima surađujemo već dugi niz godina.

Za sve upite u vezi ponuđenih programa potrebno je kontaktirati profesoricu Danielu Pal Bučan daniela.pal.bucan@gmail.com ili profesoricu Anitu Mašić studio-tanay@studio.tanay.hr ili mobilni telefon 091 3334333.Verificirane programe za kreativnog crtača i kreativnog slikara vodi akademska slikarica Daniela Pal Bučan. Osim ovih programa profesorica Daniela Pal Bučan vodi pripreme za umjetničke fakultete i programe Apstraktno slikanje 1, Apstraktno slikanje 2 i program Raznovrsne likovne tehnike 1. Profesoricu je moguće osobno upoznati na Danima otvorenih vrata u 5. i 19. rujna 2024.

Upisi:

Upisi u prostorijama Učilišta – Studio Tanay, Draškovićeva 30, II kat. Radno vrijeme: svaki dan od 16 do 18 sati, subotom od 9 do 14 sati ili prema dogovoru.

Cijena i načini plaćanja:

Cijena programa za 120 sati nastave je 1.029,00 € (995 €  i članarina za 2024./2025. je 34 €). Program započinje u listopadu 2024. godine i završava u lipnju 2025. godine. Nastava se održava jednom u tjednu, u trajanju od tri nastavna sata. Likovni pribor nije uračunat u cijenu programa. Ispit provjere znanja i vještina na kraju programa: 59 €. Mogućnosti plaćanja: nalogom za plaćanje u banci (pošti), internet bankarstvom. Iznose je moguće uplatiti na osam do deset rata.

Nakon završenih programa crtanja i slikanja postoji mogućnost nastavka školovanja za dobivanje stupnja visoke stručne spreme u Visokim školama za obrazovanje sa kojima surađujemo već dugi niz godina.

Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 5. i 19. rujna 2024. te upoznati voditeljicu programa akademsku slikaricu profesoricu Danielu Pal Bučan.

 

POSEBNI PROGRAM APSTRAKTNOG SLIKANJA

Program uključuje široku i raznorodnu ponudu likovnih vježbi za razvoj kreativnog likovnog mišljenja: apstraktno slikanje u različitim tehnikama (akril, kist, valjak, špahtla, otiskivanje i dr.), slikanje prema zadanom predlošku i slikanje prema promatranju. Pristup zadacima uključivat će različite načine likovnog tumačenja (upoznavanje različitih sustava oblikovanja, prevođenje iz jednog likovnog sustava u drugi, osobna interpretacija i sl.).

Ujedno, svi polaznici ovog programa imaju mogućnost informirati se o CRTANJU FRAKTALA, posebnom likovnom tehnikom koja je osmišljena u svrhu razvoja punog potencijala čovjekove kreativnosti, kao i razvoja psihofizičkih sposobnosti (motorika, psihološka ravnoteža, duhovni rast). Riječ je  o vrlo zanimljivoj metodi pomoću koje možemo jasno iščitati svoje unutarnje stanje, te pomoću boje i crteža korigirati eventualne nepravilnosti i vratiti vlastiti psihofizički sustav u ravnotežu i harmoniju.

Cijena programa Apstraktnog slikanja 1 za 45 sati je 439 € (405 € + 34 € članarina za 2024./2025.). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2024., a završava u travnju 2025. Dodatni program crtanja fraktala je besplatan.

 

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA 2.

Radionica je namijenjena isključivo polaznicima koji su završili radionicu Apstrakcija 1. u Studiju Tanay. Radionica traje 45 sati – svaki drugi tjedan po tri sata (15 x 3).
Na radionicama će biti detaljnije razrađena osnovna načela apstraktnog slikarskog izraza. Više pozornosti bit će posvećeno složenijim kompozicijama, raznolikijim teksturama, različitijim tehničkim odnosno tehnološkim postupcima u izradi slika. Dok je prva radionica bila zasnovana na eksperimentalnom pristupu, ova će radionica u većoj mjeri biti posvećena studijskom pristupu. To znači kako će svaki polaznik dobiti mogućnost i prema svojim osobnim sklonostima, odabrane obrasce produbiti, kako u izvedbenom, tako i u sadržajnom smislu. Drugim riječima, osnovna načela apstraktnog pristupa bit će obogaćena novim gradivom, novim znanjima, no istovremeno će svaki polaznik za se zadržati individualni pristup.
Cijena programa Apstraktnog slikanja 2 za 45 sati je 439 € (405 € + 34 € članarina za 2024./2025.). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2024., a završava u travnju 2025. Dodatni program crtanja fraktala je besplatan.
Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 5.rujna i 19. rujna 2024. te upoznati voditeljicu programa, akademsku slikaricu Danielu Pal Bučan.

RADIONICE – RAZNOVRSNE LIKOVNE TEHNIKE
Ovaj tip radionice predviđen je za sve one polaznike koji žele nadopuniti svoje crtačko ili slikarsko znanje, koji nisu još uvijek sigurni koji bi program u Studiju bio idealan za njih, koji su dobili tečaj na poklon, ili nekome žele pokloniti nekoliko sati crtanja ili slikanja. Radionica traje 45 sati – svaki drugi tjedan po tri sata (15 x 3).
Za ove polaznike pristup je individualan, obzirom na njihove slikarske i crtačke želje i potrebe. Količina upisanih sati u ovaj tečaj nije strogo određena unaprijed, pa ga polaznici mogu upisati i usred školske godine, ukoliko bude slobodnih mjesta. Ovom radionicom željeli bismo izaći u susret i svim onim polaznicima koji su proteklih par godina izarazili želju i potrebu za ovakvim tipom radionice. Voditeljica radionice je akademska slikarica Daniela Pal Bučan
Cijena programa Raznovrsne likovne tehnike za 45 sati je 439 € (405 € + 34 € članarina za 2024./2025.). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2024., a završava u travnju 2025.

KERAMIČKA RADIONICA

Program keramičke radionice omogućiti će polaznicima odličan temelj u osnovnim tehnikama oblikovanja glinom, engobiranju (dekoriranju gline bojama za keramiku) i glaziranju. Glinu upoznajemo istraživanjem i eksperimentiranjem, odnosno praktičnim iskustvom u ugodnoj atmosferi radionica Studija Tanay.
Program započinje u listopadu 2024. Cijena ovog programa za 45 sati je 439 € (405 €) + 34 € upisnina). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2024., a završava u ožujku 2025.
Uz već određene teme moguć je i rad prema individualnim željama polaznika.
Više informacija o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 5. i 19. rujna 2024. te upoznati voditeljicu programa profesoricu Anitu Mašić.

POSEBNI PROGRAM STRIPA I ILUSTRACIJE

Program je usmjeren na stripovsko/animatorski, stilizirani način crtanja (cartoon style) te sadrži zadatke kao što su izrađivanje kratkih stripova, osnove kadriranja, brzo skiciranje, tematsko crtanje (concept art), izrada naslovnih stranica za strip ili knjigu te dizajniranje glavnih aktera (character design).

U svakom zadatku polaznici će osim tehničkih uputa uvijek dobiti i motivaciju kroz određenu temu pa ćemo na taj način osim svijeta umjetnosti istraživati i daleke zemlje, neobične životinje ili povijesne ličnosti, događaje i kulture svijeta. Na taj način potičemo bogatstvo i raznolikost stvaranja, širimo svoje znanje i gradimo vlastiti likovni vokabular.

Za izradu svojih umjetničkih djela polaznici će upoznati, koristiti i savladavati crtačke tehnike olovke i tuša, a u kasnijoj fazi programa kada nam boja postane glavno izražajno sredstvo, stvarati ćemo u tehnikama tempere i vodene boje.

Zadaci su koncipirani na način da ih mogu pratiti polaznici sa predznanjem kao i čisti početnici.

Program započinje u listopadu 2024. Cijena ovog programa za 45 sati je 439 € (405 €) + 34 € upisnina). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2024., a završava u ožujku 2025.

Autorica je i voditeljica ovog programa je akademska slikarica – grafičarka Ružica Dobranić. Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta u 5. i 19. rujna 2024. te upoznati voditeljicu programa Ružicu Dobranić, akademsku slikaricu – grafičarku.

INDIVIDUALIZIRANA NASTAVA

Individualni satovi dogovaraju se tijekom cijele školske godine.

Cijena individualnog sata u trajanju od 60 minuta iznosi od 25 €.

Informacije, prijave i uplate:

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay,

Draškovićeva 30, 10000 Zagreb

OIB: 92298427295

žiro račun IBAN: HR3023400091110093879

tel: (01) 48 73 456

mobitel: 091 333 4 333