VERIFICIRANI PROGRAMI  IZOBRAZBE I OSPOSOBLJAVANJA ZA ZANIMANJA

Za sve upite u vezi ponuđenih programa potrebno je kontaktirati Studio Tanay ili profesoricu Danielu Pal Bučan daniela.pal.bucan@gmail.com  Ponuđeni programi koje osobno vodi akademska slikarica Daniela Pal Bučan su verificirani programi za kreativnog crtača i kreativnog slikara, Pripreme za umjetničke fakultete-Tečajevi crtanja i slikanja i Apstraktno slikanje (Apstrakcija 1 i Apstrakcija 2). Profesoricu je moguće osobno upoznati na Danima otvorenih vrata u 9. mjesecu 2022.

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay ima verifikaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za izvođenje programa osposobljavanja odraslih nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja za zanimanja:

– kreativnog crtača,
– kreativnog slikara,
– kreativnog kipara,
– kreativnog oblikovatelja keramike.
Ovi programi zanimanja upisuju se u radnu knjižicu.


Polaznici se obavezno prvo upisuju u program Kreativni crtač koji traje 120 sati u jednoj školskoj godini. Nakon provjere znanja i dobivenog uvjerenja za osposobljenost polaznici imaju mogućnost upisati u sljedećoj godini 120 sati programa za kreativnog slikara, kipara, kreativnog oblikovatelja keramike ili dizajnera.

Upisi:

Upisi u prostorijama Učilišta – Studio Tanay, Draškovićeva 30, II kat. Radno vrijeme: svaki dan od 16 do 18 sati, subotom od 9 do 14 sati ili prema dogovoru.

Cijena i načini plaćanja:

Cijena programa za 120 sati nastave je 7.050,00 kuna  (935,70 €) (6.800,00 kn (902,52 €) (i članarina za 2022./2023. je 250,00 kn) (33,18 €). Program započinje u listopadu 2022. godine i završava u lipnju 2023. godine. Nakon završenih programa crtanja i slikanja postoji mogućnost nastavka školovanja za dobivanje stupnja visoke stručne spreme u Visokim školama za obrazovanje sa kojima surađujemo već dugi niz godina.

Nastava se održava jednom u tjednu, u trajanju od tri nastavna sata. Likovni pribor nije uračunat u cijenu programa.

Ispit provjere znanja i vještina na kraju programa: 400,00 kn (53,09 €).

Mogućnosti plaćanja: nalogom za plaćanje u banci (pošti), internet bankarstvom. Iznose je moguće uplatiti na osam do deset rata.

Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 8. i 15. rujna 2022. te upoznati voditeljicu programa akademsku slikaricu profesoricu Danielu Pal Bučan.

 

POSEBNI PROGRAM APSTRAKTNOG SLIKANJA

Program uključuje široku i raznorodnu ponudu likovnih vježbi za razvoj kreativnog likovnog mišljenja: apstraktno slikanje u različitim tehnikama (akril, kist, valjak, špahtla, otiskivanje i dr.), slikanje prema zadanom predlošku i slikanje prema promatranju. Pristup zadacima uključivat će različite načine likovnog tumačenja (upoznavanje različitih sustava oblikovanja, prevođenje iz jednog likovnog sustava u drugi, osobna interpretacija i sl.).

Ujedno, svi polaznici ovog programa imaju mogućnost informirati se o CRTANJU FRAKTALA, posebnom likovnom tehnikom koja je osmišljena u svrhu razvoja punog potencijala čovjekove kreativnosti, kao i razvoja psihofizičkih sposobnosti (motorika, psihološka ravnoteža, duhovni rast). Riječ je  o vrlo zanimljivoj metodi pomoću koje možemo jasno iščitati svoje unutarnje stanje, te pomoću boje i crteža korigirati eventualne nepravilnosti i vratiti vlastiti psihofizički sustav u ravnotežu i harmoniju.

 

 

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA 2.

Radionica je namijenjena isključivo polaznicima koji su završili radionicu Apstrakcija 1. u Studiju Tanay. Radionica traje 45 sati – svaki drugi tjedan po tri sata (15 x 3).

Na radionicama će biti detaljnije razrađena osnovna načela apstraktnog slikarskog izraza. Više pozornosti bit će posvećeno složenijim kompozicijama, raznolikijim teksturama, različitijim tehničkim odnosno tehnološkim postupcima u izradi slika. Dok je prva radionica bila zasnovana na eksperimentalnom pristupu, ova će radionica u većoj mjeri biti posvećena studijskom pristupu. To znači kako će svaki polaznik dobiti mogućnost i prema svojim osobnim sklonostima, odabrane obrasce produbiti, kako u izvedbenom, tako i u sadržajnom smislu. Drugim riječima, osnovna načela apstraktnog pristupa bit će obogaćena novim gradivom, novim znanjima, no istovremeno će svaki polaznik za se zadržati individualni pristup.

Cijena programa apstraktnog slikanja za 45 sati je 2.950,00 kuna (391,53 €) (2.700,00 kn (358,35 €) + 250,00 kn (33,18 €) članarina za 2022./2023.). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3  sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2022., a završava u travnju  2023. Dodatni program crtanja fraktala je besplatan.

Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 8.rujna i 15. rujna 2022. te upoznati voditeljicu programa, akademsku slikaricu Danielu Pal Bučan.

AKVAREL

Program se sastoji od jednostavnih i složenih likovnih zadataka u kojima prevladavaju površine čistih boja različitih vizualnih tekstura. Cilj ovih zadataka je neposredno promatranje i doživljavanje prirode u pejsažu i zatvorenom prostoru.

Pristup polaznicima je individualiziran. Zadaci programa prilagođavaju se i polaznicima s predznanjem i početnicima.

Program započinje u listopadu 2022. Cijena ovog programa za 45 sati je 2.950,00 kuna (391,53 €) (2.700,00 kn (358,35 €) + 250,00 kn (33,18 €) upisnina). Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata, i održava se dva puta mjesečno. Program započinje u listopadu 2022., a završava u ožujku 2023.

Više informacija o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta 8. i 15. rujna 2022. te upoznati voditelja programa profesora emeritusa Emila Roberta Tanaya, akademskog slikara.

RADIONICE GRAFIKE

Program se sastoji od jednostavnih i raznovrsnih likovnih zadataka te je usmjeren na upoznavanje crtačkih tehnika i metoda. Zadaci se sastoje od konkretnih vježbi crtanja prema direktnom promatranju s varijacijama motiva i likovnih pristupa. Cilj ovih vježbi jest razviti crtačku vještinu, percepciju prostora, osjećaj za tonove te sintezom ovih iskustava osposobiti i potaknuti polaznike na samostalno stvaranje.

Pristup polaznicima programa je individualiziran, a za pohađanje nije potrebno imati nikakvo predznanje ni razvijenu vještinu crtanja. Zadaci programa konstruirani su na način da se težinom prilagođavaju i polaznicima s predznanjem i početnicima. Stoga ukoliko polaznik već posjeduje određenu razinu vještine izazov likovnoga zadatka se sukladno tome pojačava.

Nakon završenih vježbi kojima se razvija crtačka vještina predviđen je rad u visokom i plošnom tisku. Ovim programom obuhvaćene su tehnike linoreza, karton tiska, monotipije i suhe igle.

Pristup polaznicima je individualiziran. Zadaci programa prilagođavaju se i polaznicima s predznanjem i početnicima.

Program započinje u listopadu 2022. Cijena ovog programa za 45 sati je 2.950,00 kuna (391,53 €) (2.700,00 kn (358,35 €) + 250,00 kn (33,18 €) upisnina).Ovaj program uključuje 15 likovnih radionica koje traju po 3 sata.

Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta  8. i 15. rujna 2022. te upoznati voditeljicu programa Teu Pranjić, akademsku grafičarku.

POSEBNI PROGRAM STRIPA I ILUSTRACIJE

Program je usmjeren na stripovsko/animatorski, stilizirani način crtanja (cartoon style) te sadrži zadatke kao što su izrađivanje kratkih stripova, osnove kadriranja, brzo skiciranje, tematsko crtanje (concept art), izrada naslovnih stranica za strip ili knjigu te dizajniranje glavnih aktera (character design).

U svakom zadatku polaznici će osim tehničkih uputa uvijek dobiti i motivaciju kroz određenu temu pa ćemo na taj način osim svijeta umjetnosti istraživati i daleke zemlje, neobične životinje ili povijesne ličnosti, događaje i kulture svijeta. Na taj način potičemo bogatstvo i raznolikost stvaranja, širimo svoje znanje i gradimo vlastiti likovni vokabular.

Za izradu svojih umjetničkih djela polaznici će upoznati, koristiti i savladavati crtačke tehnike olovke i tuša, a u kasnijoj fazi programa kada nam boja postane glavno izražajno sredstvo, stvarati ćemo u tehnikama tempere i vodene boje.

Zadaci su koncipirani na način da ih mogu pratiti polaznici sa predznanjem kao i čisti početnici.

Autorica je i voditeljica ovog programa je akademska slikarica – grafičarka Ružica Dobranić. Više informacije o programu možete saznati na Danima otvorenih vrata Učilišta u 8. i 15. rujna 2022. te upoznati voditeljicu programa Ružicu Dobranić, akademsku slikaricu – grafičarku.

INDIVIDUALIZIRANA NASTAVA

Individualni satovi dogovaraju se tijekom cijele školske godine.

Cijena sata iznosi od 160,00 kn (21,24 €) do 200,00 kn (26,54 €) za individualni sat, ovisno o sadržajima programa.

Informacije, prijave i uplate:

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay,

Draškovićeva 30, 10000 Zagreb

OIB: 92298427295

žiro račun IBAN: HR3023400091110093879

tel: (01) 48 73 456

mobitel: 091 333 4 333,

e-mail:studio-tanay@studio-tanay.hr