U SURADNJI UČILIŠTA ZA LIKOVNO OBRAZOVANJE, KREATIVNOST I DIZAJN – STUDIO TANAY I HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE, PODRUČNE SLUŽBE ZAGREB 

Besplatni program crtanja i slikanja za nezaposlene osobe realizirat će se u prostorijama Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay u Zagrebu u razdoblju od 16. rujna do 30. rujna 2024. u terminu od 9 do 12 sati.

Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay realizira besplatni likovni program crtanja i slikanja za osobe koje pokazuju interes za likovno izražavanje a nezaposleni su. Program ima za cilj potaknuti osjećaj samosvijesti pojedinaca te obogatiti njihove sposobnosti i vještine crtanja i slikanja, a ujedno zadovoljiti potrebe polaznika za druženjem i razmjenom iskustava. Oblik rada počiva na principu individualnog pristupa svakom polazniku. Nekima od polaznika to je i putokaz u kojem smjeru bi mogla krenuti njihova dalja edukacija, a neki su po završetku programa realizirali zapošljavanje. Program vodi akademska slikarica Daniela Pal Bučan

U ovaj likovni program uključit će se ukupno 10 polaznika/nezaposlenih osoba. Zahvaljujući Uredu za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo za ovih 10 polaznika likovni program bit će besplatan.

 U suradnji s Područnom službom Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  formirat će se grupa polaznika, stoga se zainteresirane nezaposlene osobe mogu javiti svom savjetniku za zapošljavanje s kojim u ulozi partnera ovaj program   Učilište uspješno realizira već sedmu godinu.