“Sretna djeca – Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija

  1. do 12. listopada 2018.

Dvorana Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb

Hrvatski školski  muzej, Trg Republike Hrvatske 4, Zagreb

Međunarodni stručno – znanstveni  skup “Sretna djeca – Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija” organiziraju  Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn − Studio Tanay, Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Agencija za odgoj i obrazovanje i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Organizacijski odbor: Emil Robert Tanay, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Gordana Flander Buljan, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, mr. sc. oec. Ljiljana Zaninović Tanay, profesorica, Mirjana Pavlinović Pivac, pedagoginja – savjetnica, dr. sc. Matjaž Duh, Pedagoški fakultet u Mariboru, Blaga Petreski, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost,  AZOO.

Predavači i voditelji radionica su odgojitelji, učitelji razredne nastave, učitelji likovne kulture iz Zagreba, Splita i Šibenika, Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Mariboru, psihijatri iz Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba i pedopsihijatri u znanstveno-nastavnim ustanovama u zdravstvu. Na stručno-znanstvenom skupu sudjelovat će i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

U povodu skupa objavljena je i knjiga “Sretna djeca – Umjetnost, igra, mašta, spoznaja, vježba i terapija” u kojoj se nalaze stručno-znanstveni radovi koji ilustriraju postignuća radi kontinuiranoga stručnog razvoja, edukatora u dječjim vrtićima i školama.

Stručno – znanstveni skup pridonosi edukaciji odgojitelja u dječjim vrtićima i učitelja u ustanovama za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju radi kvalitetnijeg praćenja, odrastanja i sazrijevanja kroz strukture dječjeg crteža, pokreta, plesa, glazbe i govora.

Skup je organiziran u obliku plenarnih predavanja, okruglog stola likovne pedagogije i art terapije te interaktivnih radionica.

U sklopu stručno-znanstvenog skupa ove je godine organizirana izložba dječjih likovnih radova polaznika likovnih radionica u dječjem vrtiću Poliklinike SUVAG te iz Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” iz Zagreba.