Suorganizatori su Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba. 

  • Stručno-znanstveni skup održao se od 9. do 11. listopada 2019. u Školskoj knjizi, Masarykova 28, i u prostorima Hrvatskoga školskog muzeja, Trg Republike Hrvatske 4 u Zagrebu.

Tema Međunarodnoga stručno-znanstvenog skupa SRETNA DJECA jest Poticaji u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti.

Stručno-znanstveni skup pridonosi edukaciji odgojitelja u dječjim vrtićima, učitelja razredne nastave, učitelja likovne kulture i učitelja u ustanovama za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju radi kvalitetnijeg praćenja, odrastanja i sazrijevanja kroz strukture dječjeg crteža, pokreta, plesa, glazbe i govora. Skup je organiziran u obliku plenarnih predavanja, okruglog stola likovne pedagogije i art-terapije te interaktivnih radionica.

U sklopu stručno-znanstvenog skupa ove je godine organizirana izložba dječjih likovnih radova polaznika likovne radionice u Poliklinici SUVAG iz Zagreba i djece iz Centra Slava Raškaj u Zagrebu. Predavači i voditelji radionica jesu odgojitelji, učitelji likovne kulture, sveučilišni profesori Akademije likovnih umjetnosti i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Mariboru, psihijatri iz Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba te defektolozi Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Na stručno-znanstvenom skupu sudjelovat će predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Emil Robert TANAY, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu