CRTAČKO SLIKARSKA KREATIVNA GRUPA ZA ODRASLE POLAZNIKE

Rad grupe koncentriran je na savladavanje i usavršavanje osnovnih crtačkih i slikarskih vještina. Zadaci su sastavljeni na način da odgovaraju početnicima jednako kao i polaznicima sa predznanjem. Kroz ovaj program polaznici će upoznati tehniku ugljena, krede i pastela.

Rad grupe se odvija kroz klasični način crtanja i slikanja na štafelaju prema direktnom promatranju motiva. Uz pomoć i sugestiju profesora crtež se gradi postepeno i u stupnjevima kako bi polaznici što bolje mogli razviti sposobnost promatranja i bilježenja svog opažaja na plohi papira.

Kroz 15 likovnih zadataka proći ćemo put od linearnog i tonskog crteža, rada u ograničenom koloritu pa sve do slikanja u punoj paleti boja. Osim crtanja zadanih 3d motiva polaznici će u kasnijim zadacima biti izazvani na rad prema reprodukcijama i imaginaciji.

Konačni cilj rada jest upoznati polaznike sa osnovnim načelima i metodama crtanja i slikanja radom u tehnikama ugljena, krede i pastela te ih osposobiti za nastavak samostalnog kreativnog rada. Za domaće zadaće planirani su individualni zadaci koji se kreiraju kroz komunikaciju profesora s polaznikom i mogu sadržavati tematska područja i tehnike izvan nastavnog plana.

Radionicu vodi profesor Janko Ivčić, akademski slikar, u prostorima Učilišta za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay u Šubićevoj 16, petkom od 17.00 do 20.00 sati

Cijena programa  za 45 sati je 2650,00 kuna (2400,00 kn + 250,00 kn članarina za 2019/2020.)

Prijave na telefon: 091 333 4333, ili na e-mail: studio-tanay@studio-tanay.hr